Tänk även på att säsongen spelar stor roll o utdelningen av profilreklam. Vissa produkter kan givetvis vara en allround-produkt som passar hela året runt som exempelvis muggar och pennor eller godis, men det är också fördelaktigt att anpassa produkterna efter säsong. På sommaren vill de flesta associera sina kläder eller prylar med färger, sol och avkoppling medans vintern istället ger en naturlig känsla för värme och mys.

Det är heller inte bara säsong som man kan anpassa sina produkter efter utan även olika helger eller högtider som förknippas extra mycket med godis, bakning, mat eller dans osv.

Sedan är det naturligtvis bra att inte sticka under stol med att vissa produkter har ett syfte såsom isskrapor när snön viner och frosten ligger som ett täcke över bilen eller när sommaren når sin kulm och ett par solglasögon är ett måste för lata stranddagar. Tänk på att profilreklam även ska användas under semestern då folk rör på sig och sprider ert varumärke långt över gränserna…

En profilprodukt som ges ut under en säsong då ingen tänker på att använda den, är ingen bra idé även om tanken var god från början. Även om du vill tillverka olika profilprodukter som lämpar sig för olika årstider, så är det bra att låta utdelningen av dessa vänta på sig till det verkar vara dags för dem att göra nytta. Att ha ett litet lager på kontoret av smarta profilprodukter är dessutom bra då man aldrig vet när det kommer en tidpunkt att ge bort dem till kunder eller arbetskamrater.

Spara solglasögonen till sommarens intåg, dela ut paraplyer när vårregnet duggar eller höstmörkret smyger sig på och var alltid på det klara med att tänka igenom beslutet innan något skänks bort, då det alltid måste finnas ett klart syfte med tanken. Välj således rätt produkt vid rätt tillfälle och till rätt årstid.